Kostråd NRS
Närvarande: Henrietta 5a, Pontus H 5b, Anita I, lärare, Elsa K, Linus T, Elsa J, Moa A, Laurie M, Julia A, Ann-Charlotte N, lärare, Jesper, Jonas, William, Ing-Mari B, kokerska, Annika A, kokerska, Monika E, Maja N, Melwin F, Anton L, Naima P 9:2, Victor T 8:3, Isack N 8:3, Ellen L åk 4, Svante K åk 4, Tilde åk 4, Robin, Tove, Vilhelm, Joud fskl, Valter fskl, Linette, fskl, Tilde, fskl, Margot A, fskl, Nora A 3a, Sally E 3a, Riitta K O rektor f-3, Conny P rektor 4-5/grundsärskola, Annika A rektor 6-9 Conny går igenom minnesanteckningarna.
1. Bordsvärdar? Fungerar det? Åk 5 tycker inte att det fungerar. Högstadiet tycker att det är rent och städat när de kommer, men inte lika rent när de lämnar borden. Lärare äter med högstadiet. Bakläxa, säger rektor Annika.
2. Grönsakerna slut? De är inte slut nu när niorna kommer. Det fungerar nu.
3. Öppettiderna har förändrats sedan förra kostrådet. Matsalen har öppet till 12.45. Fungerar bra nu. Fikets tider ändrades. Det fungerar också.
4. Ordningen allmänt i matsalen har varit bättre, men det finns saker att utveckla fortfarande.
5. Det är viktigt att den som tappar något på golvet plockar upp. Det är viktigt att alla gör det.
Nya frågor:
1. Köket att upp att det aldrig har varit slut på all mat. Kökets personal tycker, att det är konstigt att man har sagt så förra gången. Däremot är det viktigt att eleverna ger plats när kökspersonalen fyller på mat. Man bör också komma ihåg att enligt reglerna får det vara en halv timmes väntetid.
2. Förskoleklassen vill att det skall vara en mer barnvänlig meny, t e x pannkakor, köttfärs, plättar, raggmunkar e t c.
3. Förskoleklassen tar upp att det skall vara dynor på alla stolar.
4. 5-minuters - regeln diskuteras. Förskoleklassen tycker att det är hög ljudnivå när ettan kommer in. Viktigt att vara tyst när man står i ledet och när man tar mat.
5. Köbildning vid brödstationen är ett problem. Viktigt att tänka på att man tar en smörklick och inte börjar smöra brödet vid stationen.
6. Ettan tar upp att de vill ha pizza och hamburgare oftare. Till "mellis" vill de ha varm O´boy oftare och nyponsoppa. Ettan vill ha soppor oftare. Det är 7-veckors rullande schema nu, men det kommer att förändras till 6-veckors schema. Då kommer en del rätter oftare.
7. Åk 4 tycker att det bör finnas palt utan fläsk. Kökspersonalen säger att det nu inte finns palt på menyn, utan det är raggmunkar i stället.
8. Åk 4 vill ha bröd till Tex Mex.
9. Åk 5 tycker att grönsakerna hamnar fel, många slarvar med de tar mat. Annika betonar att det är viktigt att man inte blandar sallader p g a att det finns många med allergier.
10. Åk 5 tycker att det är kallt i matsalen. Många fryser. Rektorerna kollar upp detta med Kalle Lahti.
11. Vattnet bör bytas oftare i hinkar. Eleverna som torkar borden tycker att det är smutsigt vatten i hinkarna. Bordsvärdar kan fråga om att få vattnet bytt.
12. Åk 9 har en fråga som togs på elevrådet. En lunchtid behöver justeras.
13. Diskussion om lunchtider och om man kan blanda små och stora elever. Vi tar upp det nästa gång när vi lägger schema.
14. Mobiltelefoner tas upp. Särskolan tyckeratt det inte skall vara mobiltelefoner i matsalen. En bra åsikt, tycker många. Vi kan inte ha en sådan regel, men alla ska tänka på när det är lämpligt att använda telefon. Lunchtiden är till för att man ska äta och umgås med kompisar.
15. Åk 7 vill ha oftare efterrätt. Oftast är det frukt. Efterrätt serveras tre gånger per läsår, oftast före loven.
16. Åk 4 vill ha varmkorv oftare. Varmkorv serveras två gånger per läsår och även till mellanmål.
17. Många vill komma och dricka vatten, säger kökspersonalen. De har inte muggar att ge. Vattenautomater kanske kan köpas in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar